Fotoboek
Fotogalerij
- Masseebrokken, andere namen ook Borsthoning of Jodenvet. Massebrok is het afvalproduct van het maken van maïzena. Brokken zijn keihard. Het is een langzame dextrose
- Boterballen. De naam zegt het al: snoepje van suiker en boter
- Amandelbonen. Snoepjes met een harde suikerlaag, met binnenin een hele amandel
- Polkabrokken zijn ouderwetse snoepjes met een zoete karamelsmaak en een lichtbruine kleur. Ze hebben een wat onregelmatige, rechthoekige vorm die veel weg heeft van een kussen. De ouderwetse brokken konden wel tot vier centimeter groot zijn. Tegenwoordig zijn ze wat kleiner, meestal rond de twee centimeter. Vroeger werden de brokken in de mond genomen en zoog men er aan, of loste men deze op in warme melk.
Polkabrokken worden vervaardigd van glucose, roomboter, vanillesuiker, aangevuld met aroma's. Waar de naam vandaan komt, geen idee. Kinderen kregen deze vaak na het schaatsen - Kaneelhompen
- Perendrups
- Old English Fudge. Fudge een heerlijke caramel
- zure beren en wormen
- choco eclairs. heerlijke toffee met een chocolade vulling
- Zeeuwse babbelaar. Deze worden gemaakt in Breskens. Zeeuws Vlaanderen
- Geniet van een beker warme Anijsmelk op een koude winterdag of vlak voor het slapen gaan en ervaar de rijke smaak van anijs.
Breek een stukje af en los dit op in een beker warme melk. Even roeren en uw anijsmelk is klaar.
- Zoete salmiakpoeder oftewel Hazepeper
- Laurierdrop, staaf van 60 gram
- Scheldedrop. Heerlijk zachte zoete drop met suikerlaagje
- Rang is alleen Rang als er Rang op staat.
Fruitzuurtje met zachte binnenvulling - Ulevellen